Skapa bevakningar

Guldpris i Sverige – guldpriset idag för 9, 14, 18 & 24 karat

Person kollar guldpris idag på sin dator

Vad är egentligen guldpriset idag i gram & kg? Det sammanfattar tavex.se i denna artikel där vi även förklarar hur guldpriset utvecklats historiskt men även en spännande analys av hur den framtida guldmarknaden kan komma att se ut – något som kan vara avgörande för en guldinvesterare!

Guldpriset idag

Många som investerar är intresserade av vad guld kostar. I skrivande stund, det vill säga den 1 mars 2024, kostar guld 2 055 dollar för varje uns (oz), eller 21 262 svenska kronor för samma mängd. Priset visar hur marknaden ser ut just nu och hur mycket guld är värt eftersom det håller sitt värde bra över tid.

knapplänken nedan kan du alltid följa det dagsaktuella guldpriset, oavsett om det är i gram, uns eller kilo.

Se det uppdaterade guldpriset just nu!

Guldpriset idag som Tavex säljer guld för

Om du tänker på att sälja guld, är det bra att kolla hur mycket pengar du får per gram. Dessa priser är tagna från 1 mars och guldpriset varierar beroende på guldets renhet:

  • 9 karat guld: 220,27 kr/gram
  • 14 karat guld: 357,62 kr/gram
  • 18 karat guld: 465,66 kr/gram
  • 24 karat guld: 653,01 kr/gram​​.

Vill du veta vad vi betalar idag kan du klicka på knappen nedan:

Sälj guld till Tavex – guldpris idag!

Guldprisets historiska utveckling är fascinerande.

På 20 år har priset på guld gått upp mycket, med 450%. Mellan åren 1800 och 1933 var priset nästan alltid runt 20 dollar för varje uns guld. Men efter det har priset ökat en hel del. Till exempel, år 2011 var priset på guld högre än någonsin förr. Detta visar att guld är något som alltid har varit värdefullt och en bra sak att satsa på när det är osäkert med ekonomin, något som fortfarande syns i dagens guldpris.

För att köpa guldmynt till bra priser kan du kolla in Tavex. De erbjuder ett bra urval för de som vill investera i guld.

3 faktorer som experterna tror påverkar guldpriset 2024

Om vi ser framåt under 2024 verkar det som att guldpriset kommer att öka. Just nu är priset på guld över 2 000 dollar per uns, vilket är en bra startpunkt för att förutse framtiden. Här är de tre viktigaste saker som tros påverka priset på guld:

  • Global Inflation och räntor: Högre inflation och räntenivåer globalt kan göra guld till en attraktiv tillgång för att skydda värde.
  • Dollarkursens styrka: Dollarns värde har en direkt påverkan på guldpriset. En svagare dollar kan öka guldets attraktionskraft.
  • Geopolitiska spänningar: När det finns stora problem mellan länder, som osäkerhet i Östeuropa och problem mellan Kina och Taiwan, blir folk ofta oroliga och vill sätta sina pengar på säkra ställen, som guld.

Om ekonomin fortsätter att vara osäker, kan det göra att fler väljer att investera i guld, som ses som ett tryggt val när det är oroligt. Prognoserna för 2024 talar för att om räntorna håller sig höga och det blir en liten nedgång i ekonomin, kan priset på guld stanna ungefär där det är nu, runt 2,150 dollar per uns.

Här kan du se dagens pris på våra guldprodukter.

Sammanfattning om guldpriset idag i Sverige och prognosen för 2024

Guldpriset nu speglar på att det kan vara en bra chans för de som letar efter en trygg investering som alltid är värd något. 

Eftersom guld historiskt brukar öka i värde och framtiden ser lovande ut, kan det vara smart att investera i guld för att göra dina investeringar säkrare och mer mångsidiga.

Guld är känt för att vara en stabil investering när tider är osäkra, så det är inte konstigt att många fortsätter att satsa på det.

Glöm inte att kolla aktuellt pris på guld om du funderar på att investera.

Om du investerar i guld, vare sig det är mynt, tackor eller smycken, så är det viktigt att hålla koll på vad guld kostar. Guldpriset ändras hela tiden. Att ofta kolla det senaste priset och följa med i vad som händer på marknaden är hemligheten till att lyckas med guldinvesteringar.