Våra Partners

valcambi

Valcambi är ett Schweizbaserat ädelmetallraffinaderi som grundades 1961 och är världsberömt som en av de största tillverkarna och tillika leverantör av gjutna och myntade tackor. Valcambis ädelmetalltackor hyllas världen över för sina enastående kvalitéer och är ett bevis på schweiziskt hantverkskunnande, vilket gör dem eftersökta av ädelmetallkännare. Företaget tillverkar sina produkter i Balerna, Schweiz, där de driver en av världens största anläggningar för ädelmetaller och är kapabla att raffinera imponerande 2000 ton ädelmetaller per år.

För att få ett perspektiv på dessa siffror, får vi ha i åtanke att globala guldproduktionen från gruvor under 2013 nådde 3000 ton. Det totala årliga värdet av det som bearbetas i denna fabrik är verkligen imponerande, och det faktum att Newmont Mining, ett av världens största guldgruvebolag, har en majoritetsandel i företaget är en indikation på Valcambis betydelse som en av världens yppersta ädelmetall gjuterier. Erkända av alla större ädelmetallbörser, den schweiziska centralbanken och LBMA (London Bullion Market Association), uppskattas Valcambis guld- och silvertackor världen över, med kunder som varierar från detaljhandlare till några av de största internationella finansinstitutionerna, regeringar och centralbanker.

 

 PAMP_logo

PAMP grundades i Schweiz 1977 och har sedan dess vuxit till att bli världens viktigaste tillverkare av ädelmetalltackor, med vikter som varierar mellan 1 och 100 gram. PAMPs huvudanläggning ligger i den pittoreska schweiziska byn Castel San Pietro där man sköter ett avancerat raffinaderi och en tillverkningsfabrik som tillämpar Schweiz högsta teknikkunskap och allra senaste teknik när det gäller produktionsprocesser och raffinering av sina berömda ädelmetalltackor. Hyllade för att vara marknadsledande inom innovation och produktion av ädelmetalltackor för detaljhandeln, var företaget den första ädelmetalltillverkaren att pryda baksidan av sina guldtackor med olika estetiskt tilltalande motiv.

Ett av dessa, den vackra, romerska lyckogudinnan Fortuna, blev en världsomspännande framgång och står idag som en kvalitetsstämpel för PAMPs kompetens som tillverkare. Det är inte att undra över att akronymet för märket PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) betyder just konstnärliga ädelmetallprodukter. PAMPs ädelmetalltackor med sin höga kvalitet och renhet är ackrediterade av Schweiziska Nationalbanken och LBMA (London Bullion Market Association), något som gör dem till förstahandsvalet för ledande finansinstitutioner, centralbanker, investerare och samlare över hela världen.

 

austrian_mint_logo
Münze Österreich (österrikiska myntverket), ett dotterbolag till den österiskiska centralbanken, är ett världsberömt myntverk som räknar sina anor tillbaka till 1100-talet. Berättelsen om Münze Österreichs historia börjar 1194 när Rickard Lejonhjärta betalade 12 ton silver för frisläppas från den österrikiske hertigen Leopold V:s fångenskap. Den österrikiske hertigen skulle sedermera komma att använda silvret till att slå silvermynt och på så vis lägga grunden för Münze Österreich. Genom sin långa och rika historia har Münze Österreich tillverkat många av Europas mest berömda och allmänt använda mynt, som inbegriper guldkronor, gulden, dukater och silvermynt såsom Maria Theresa-dalern. Många av guldmynten som präglats av Münze Österreich användes allmänt vid handel under tiden för kejsardömet Österrike-Ungern, medan silverdalern visade sig bli en av de mest präglade och använda silvermynten i den globala handeln mellan åren 1750 och 1950-talet. Idag är myntverket mest känt för att producera Europas mest efterfrågade investeringsmynt, österrikiska filharmonikerna, också kallade Wien filharmonikernas guld- och silvermynt.

 

perthmint_Logo_new

Perth Mint är ett av världens mest framstående myntverk och raffinerare av ädelmetaller och är beläget i staden Perth i Australien. Perth Mint grundades 1896 av brittiska Royal Mint som ett svar på de nyupptäckta guldfynden i delstaten Western Australia. Perth Mints uppgift var att rena guldmalm från gruvorna och slå guldmynt, kallade sovereign, från de raffinerade tackorna. Mellan 1899 och 1931 producerade Perth Mint en avsevärd mängd guldsoveriegnmynt som distribuerades över Australien och över hela det Brittiska imperiet för användning som valuta i omlopp.

Brittisk kontroll över Perth Mint överläts 1971 åt det federala styret i Western Australia som blev ägare till myntverket. Idag hyllas Perth Mint för sin utomordentliga kvalitet på sina investeringsmynt i världsklass såsom Australian Gold Kangaroo, Kookaburra och Koala silvermynt, samt guld & silver-Lunarserien. Perth Mint har varit medlem av London Gold Market (föregångare till LBMA) sedan 1934.

CGW_logo

China Great Wall Coins Investments Ltd är ett dotterbolag till China Coin Inc., som lyder under Kinas folkbank (kinesiska centralbanken). Bildat 1987 ägnas företagets huvudsakliga verksamhet åt att möjliggöra försäljning av kinesiska jubileumsmynt av såväl ädelmetaller som vanliga metaller, samt jubileumssedlar. Företaget åtar sig också att slå nationella jubileumsmynt och är behjälpligt med myntprägling för Kinas folkbank. China Great Wall Coins distribuerar de mest berömda kinesiska investeringsmynten, de kinesiska guldpanda- och silverpandamynten.

2000px-Logo_Heraeus.svg_-300x49

Heraeus Precious Metals är en del av Heraeus Holding, en teknikföretagsgrupp som bildades 1851, och som idag är en av Tysklands största privatägda företag med en årlig försäljning som överstiger 20 miljarder euro. Företagets säte är beläget i den tyska staden Hanau, där de driver en raffinerings- och ädelmetalltillverkningsfabrik som är en av Tysklands största. De tillverkar landets mest berömda guld- och silvertackor under märket “Heraeus”. Företagsgruppen har över 12000 anställda i mer än 100 olika dotterbolag över hela världen och driver en mängd olika verksamheter såsom tillverkning och försäljning av ädelmetaller, tillverkning av högkvalitativa biomaterial, medicinska och farmaceutiska produkter och tillverkning av avancerade tekniska komponenter. Heraeus Precious Metals är en ackrediterad medlem av LBMA.

igr_logo

Istanbul Gold Refinery, eller IGR, etablerades 2002 i Istanbul och är en av de största ädelmetallraffinaderierna och tillverkare av ädelmetalltackor i Turkiet. IGR var det första turkiska raffinaderi som hamnade på LBMAs ackrediteringslista och likaså det första att ackrediteras av Borsa Istanbul (Istanbuls guldbörs) och Dubai Multi Commodities Centre. IGR tillverkar ett brett spektrum av investeringstackor i guld och silver som har en utbredd spridning i Turkiet och regionen.

VÅRA PARTNERS

Våra Partners - Tavex
Våra Partners - Tavex
Våra Partners - Tavex
Våra Partners - Tavex
Våra Partners - Tavex
Våra Partners - Tavex