Tavex AB omstrukturerar

Från och med 31 Januari 2015 kommer Tavex AB att påbörja arbetet med att omstrukturera sin verksamhet rörande investeringsguld- och silver i Sverige. Målet med denna omstrukturering är att avskilja investeringsguld- och silververksamheten från Tavex AB till ett nyetablerat svenskt aktiebolag. Det nya bolaget kommer att vara Tavex ABs systerbolag och kommer enbart fokusera på att utveckla guld- och silververksamheten i Sverige.

För Tavex ABs guld- och silverkunder, kommer processen för att köpa och sälja guld/silver att förbli densamma, eftersom det nya bolaget kommer att använda och dela Tavex ABs nuvarande infrastruktur, som även omfattar den nya hemsidan. Tills det nya bolaget är redo att ta över verksamheten från Tavex AB, kommer vi att genomföra en tillfällig lösning när det gäller betalningsalternativ för beställningar genom www.tavex.se.

Den tillfälliga lösningen innebär:

Köporder som är lagda via www.tavex.se, betalas via banköverföring till Tavex ABs systerbolag i Danmark: Tavex A/S.

Hur kommer detta att påverka våra kunder?

1. Faktura: När du överför pengar till Tavex A/S (Danmark), blir du från ett juridiskt perspektiv kund hos Tavex A/S. Däremot kommer du fortfarande att ha göra med Tavex AB kundsupport. Således kommer alla frågor som rör din betalning / beställning / leverans att behandlas av Tavex ABs vänliga personal.

2. Leveransalternativ: I fönstret ”kassan” på den nya hemsidan, kommer du fortfarande att kunna välja mellan att få produkterna levererade till dig med post eller självupphämtning på ett av våra kontor i Stockholm. Den enda skillnaden här är att om du väljer att få dina produkter levererade med post, kommer produkterna att skickas från Tavex A/S kontor i Köpenhamn. Postlevantören blir då Post Danmark.

3. Leveranskostnader: Leveranskostnader kommer att förbli detsamma som tidigare.

4. Leveranstid: Leveranstiden förändras ej heller (1-3 arbetsdagar), då vi anser att Post Danmark är lika effektiva som Posten i Sverige.

5. Försäkring: Alla beställningar kommer att vara fullt försäkrade via Post Danmark.

6. Banköverföring: Betalning för onlineorder kommer att ske till Tavex A/S Nordea bankkonto som är denominerat i svenska kronor. Det innebär att överföringen är gratis för kunder med svenska bankkonton. Dessutom är överföringstiden mellan de svenska bankerna och Nordea Danmark relativt snabb (1-2 bankdagar).

7. Att köpa över disk med kontanter: Du kommer fortfarande att kunna köpa guld och silver med kontanter över disk på alla våra kontor i Stockholm.

8. Att sälja tillbaka till Tavex: För tillfället ändras inget. Du kan välja att skicka ditt guld/silver med vår service ”Guldbrev” till Tavex AB eller besöka ett av våra kontor i Stockholm för att sälja direkt över disk.

Tavexgruppen
“signerat”
Kuno Rääk, VD 


Senaste nytt

VÅRA PARTNERS

Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex
Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex
Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex
Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex
Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex
Tavex AB omstrukturerar - Köpa Guld och Silver - Tavex