Skapa bevakningar

Tavex-utlåtande om nuvarande marknadsförhållanden för silver

Publicerad av Vikram Sundarasekhar i kategori Okategoriserad på 01.02.2021
Guldpris (XAU-SEK)
20981,40 SEK/oz
  
- 93,30 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
240,79 SEK/oz
  
- 6,48 SEK

Vi upplever en enorm efterfrågan på fysiskt silver och arbetar hårt för att hålla jämna steg med beställningarna. Priset på silver har ökat med nästan 10% på en enda dag. Efterfrågan på silver är hög inte bara i Sverige utan över hela världen. Du kan läsa mer om det här: Bloomberg länk

Webbshop

Observera att det på grund av den situation vi befinner oss i, tillsammans med osäkerheten att beställa silverprodukter från marknaden, inte går att beställa flera silverprodukter från vår webbsida. För närvarande finns endast 1 oz-mynt från Österrike (Austrian mint) tillgängligt att köpa. Vi arbetar för att hålla jämna steg med den stora efterfrågan och bearbeta det stora antalet beställningar som vi har fått de senaste dagarna. Vi har tagit strategiska beslut för att köpa in ytterligare silver som vi kan hitta på marknaden. Tyvärr har myntverken redan ökat premierna på silver eftersom de står inför en dramatiskt höjd efterfrågan. Vi måste därför höja våra priser för att täcka våra kostnader. Det är också mycket troligt att vi behöver ytterligare tid (4-5 dagar) för att fylla upp nuvarande beställningar. Sist men inte minst, på grund av den pågående pandemin, fortsätter logistiska utmaningar att påverka leveranshastigheten.

 

Tillfälliga villkor för webborder:

Självupphämtning är endast möjlig från Tavex huvudkontor, Smålandsgatan 9, Stockholm.

 

Tillfälliga telefontider:

Vardagar: kl 10.00-17.00. Helger: stängt.

Vi försöker följa jämna steg efterfrågan och bearbeta beställningarna så snabbt som möjligt.

Observera att vi får många telefonsamtal och beställningar, och vi har begränsat med personal. Vi gör vårt bästa för att betjäna alla våra kunder på bästa möjliga sätt.

På grund av en efterfrågan utan motstycke på guld- och silvertackor tillsammans med den flyktiga situationen när det gäller COVID-19, så kan alla beställningar få ytterligare förseningar, längre än vår normala behandlingstid. Vi arbetar för fullt för att kunna skicka ut alla beställningar så snart som möjligt.

Vi vill tacka våra kunder för deras tålamod och förståelse under dessa turbulenta tider. Tavex som Nordeuropas största guldhandlare är stolta över vår bäst i klassen-service och för att leverera enligt löften till våra kunder.

Besök vår hemsida för uppdateringar om situationen. Du kan också prenumerera på Tavex nyhetsbrev (https://tavex.se/tavex-nyhetsbrev/) för att hålla dig uppdaterad om situationen på ädelmetallmarknaden och olika produkter.

Guldpris (XAU-SEK)
20981,40 SEK/oz
  
- 93,30 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
240,79 SEK/oz
  
- 6,48 SEK

Läs också