Skapa bevakningar

Sälj guld via Tavex guldkuvert till bra pris

Guldkuvertet är en gratis service där du kan sälja guld enkelt via försäkrad & spårbar brevförsändelse.
Priserna uppdateras 4 minuter sedan

Osäker på vikten?
Ring Tavex för att få hjälp (08-678 20 30)

Om renhet
18k (750) är den vanligaste renheten för svenska guldsmycken.

Beställ guldkuvert
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Information om affären

Vi Köper
Vikt
Uppskattad totalvärde
Behöver jag förbeställa valuta?

Vi har möjlighet att ordna stora summor valuta på kort varsel. Vid större växlingar rekommenderar vi dock dig som kund att höra av dig till oss på antingen 08-678 20 30 eller till tavex@tavex.se.

Betalningsinformation

Kunder hos Tavex kan köpa guld- och silverprodukter antingen genom att lägga en beställning via vår hemsida eller genom att besöka ett av våra kontor, där de önskade produkterna kan köpas över disk. Beakta att kund, utbetalare och mottagare måste vara en och samma person. Detta gäller för köp både i vår webshop och på våra kontor.

Betala en onlinebeställning

Tavex accepterar banköverföringar och konto-/kreditkort för online köp.

A. Trustly (rekommenderas)

1. Hur fungerar Trustly?
Brittiskt exempel på hur en betalning kan gå till.

2. Varför ska du betala med Trustly?
Betalning med Trustly innebär omedelbar betalning, högsta säkerhet och enkla betalningar. Du behöver inte komma ihåg några inloggningsuppgifter eller skriva in några kortnummer eller kontonummer.

3. Vad är Trustly?
Trustly’s online-betalningar har som mål att underlätta betalningar mellan dig och företaget du handlar ifrån. Betalningarna dras direkt från ditt bankkonto och du behöver inte ladda ner några appar. Ingen registrering behövs och du behöver heller inget bankkort. Trustly möjliggör snabba och säkra betalningar.
Trustly är ett betalningsinstitut med Svenskt tillstånd från Finansinspektion. För att använda Trustly behövs ingen registrering och Trustly lagrar ingen information som kan användas för att komma åt ditt bankkonto. Trustly använder sig av bästa tillgängliga krypteringsstandard utöver bankens säkerhetslösning. (Läs mer)

B. Faktura: När du lagt en beställning via webshopen kommer en offert med betalningsinformation att automatiskt skickas till den e-postadress som du angav i kassafönstret. Du betalar genom att göra en banköverföring enligt uppgifterna i offerten. Observera att mottagarvalutan är annan än SEK behöver du kontakta oss för kontoinformation och kurser för att göra betalningen.

Överföringstider:  Med banköverföring kan det ta 2-3 arbetsdagar för din betalning att gå igenom, beroende på vilken bank du har.

C. Konto-/kreditkort (ingen avgift)

Betala över disk

För köp över disk godtar Tavex kontanter, utländsk valuta och betalkort.

A. Utländsk valuta: Tavex godtar utländsk valuta som betalningsalternativ. Vi är emellertid skyldiga att växla in utländska pengar till svenska kronor vid köp- vi erbjuder en förmånlig växlingskurs när du köper guld eller silver. Var vänlig kontakta oss på telefon 08-678 20 30 eller via e-post: tavex@tavex.se för mer information rörande denna tjänst.

B. Betalkort: Vi accepterar Visa, Mastercard och Maestro betalkort. Det finns ingen avgift för betalkort. Vi godtar inte kort från American Express och Diners. Vid köp över 10.000 kronor, är vi skyldiga att be dig om en giltig identitetshandling för att verifiera att du är den rättmätiga kortinnehavaren.

OBS! Vi tar inte emot kreditkort, företagskort eller utländska kort över disk.

Åtgärder mot penningtvätt

Vid stora eller frekventa transkationer, är vi skyldiga enligt lag att be om en kopia på giltig identitetshandling och underlag rörande pengarnas ursprung.

 

 

Det grundläggande: Vad är spot, köp-pris & sälj-pris, spread och premie?

Spoten/spotpriset är det rådande marknadsmässiga priset på guld och silver som sätts av en rad faktorer beronde på tillgång och efterfrågan på den globala finansmarknaden. Spotpriset avser 1 troy-uns på 0,999 rent guld eller silver.

Köp-pris (eller bid på fackspråk) är det pris marknadens deltagare, såsom Tavex, är beredda att köpa guld eller silver vid varje given tidpunkt.

Sälj-pris (eller ask på fackspråk) är det pris marknadens deltagare, såsom Tavex, är beredda att sälja guld eller silver vid varje given tidpunkt.

Spread är skillnaden mellan köp-pris och sälj-pris. Om köp-priset för exempelvis 1 uns Guldfilharmonikerna är €1000 och sälj-priset är €1040, då är “köp-sälj spread” €40. Ett lågt köp-sälj spread är ofta en god indikation på hög likviditet. Produkter med hög likviditet, såsom Guldfilharmonikerna-myntet, kommer att ha ett lägre köp-sälj spread jämfört med andra mindre välkända guldmynt, vilket innebär att du, som investerare, kommer att spara pengar när du köper till eller avyttrar från din investering.

Varje vara som Tavex säljer medför en premie. En premie läggs till för att täcka tillverkningskostnader och distribution av varan. Premien beräknas genom att ta priset för varan minus metallens spotpris. Så om det gällande spotpriset på guld är €1020 och Tavex säljer 1 uns Guldfilharmonikerna för €1070, så är premien €50.

Det grundläggande: Vad är vikt- och renhetsmåtten för ädelmetaller?

Även om guldets och silvrets vikt ibland anges i kilogram eller gram, är det officiella viktmåttet för att mäta ädelmetallers massa troy-unset (troy ounce). Ett troy-uns (oz) motsvarar 31,1034768 gram. Observera att ett troy-uns inte är samma som ett avoirdupois-uns som motsvarar ca 28,34 gram.

Guldet och silvrets renhet mäts i finhalt på tusendelar, vilket avser metallens renhet i tusendelar. Exempelvis har PAMP 100 gramsguldtacka en guldfinhalt på 999,9, vilket innebär att tackan består av 99,99% rent guld. Låt oss ta ytterligare ett exempel: $20 Double Eagle med en a bruttovikt på 33,43624 gram har en guldfinhalt på 900, vilket avser 90% guldrenhet eller 33,43 x 0,9 = 30,092 gram rent guld.

Förutom renhet är det traditionella renhetsmåttet på guld karat (K). Den högsta karaten är 24 och är lika med eller överstiger 99,9% rent guld. Guldsmycken i Europa innehåller oftast en guldfinhalt på 14 och 18 karat, vilket motsvarar 14/24 = 58,3% respektive 18/24 = 75% rent guld.

Skrotguld
Vi köper (upp till)
Prisbevakningar
1 g Guld med finhalt 375/9k
269,12SEK
1 g Guld med finhalt 585/14k
436,93SEK
1 g Guld med finhalt 750/18k
568,93SEK
1 g Investeringsguld med finhalt 917/22k (mynt)
709,12SEK
1 g Investeringsguld med finhalt 999/24k
797,83SEK

Varför sälja guld till Tavex?
  • Du får bästa priset för ditt guld
  • Vänlig service genom Europa
  • Du får betalt direkt när du säljer guld
  • Du kan sälja guld smidigt & enkelt oavsett om du är i Stockholm, Malmö, Göteborg eller någon annanstans i Sverige.
  • Du kan även sälja guld direkt i våra 2 butiker i Stockholm. Smålandsgatan 9 alternativt i Liljeholmstorget 7.

Vad för guld vi köper via Guldkuvertet

Vi köper investeringsguldtackor och -mynt, gamla och oönskade smycken, ringar, halsband, hängen, kedjor, örhängen, medaljer, klockor och trasiga guldföremål.

Tavex köper inte nedsmält guld & silver, guldstoft, tandläkarguld, pläterade eller rullade guldföremål. Pärlor och ädelstenar kommer att kastas. Dessutom köper vi inte guldföremål som har en renhet av mindre än 375 (9 karat).

Hur kan du sälja guld till Tavex?

Fyll i formuläret

Fyll i formuläret. Tryck ”skicka” och få ditt gratis guldbrev hemskickat inom 1-3 arbetsdagar.

Kontrollera information och placera föremål

Guldkuvertet innehåller ett förbetalt, spårbart och säkert returpaket som försäkrar ditt guld för upp till 100 000 kr. I guldkuvertet finner du också en lättförståelig informationsbroschyr som guidar dig igenom processen och villkorsformuläret.

Lägg allt i paketet och ta med det till ditt lokala postkontor, där du i utbyte kommer att få ett kvitto som tjänar som ägarbevis och innehåller ditt spårningsnummer. Och notera: Det tillkommer inga avgifter eller dolda kostnader.

Skicka produkter & ta emot betalning

Vi kommer att få paketet inom 1-3 arbetsdagar. Vi kommer att verifiera dina objekt samma dag vi får paketet och kommer också att informera dig via telefon och e-post samma dag angående vårt anbud . Vi kommer alltid att erbjuda dig ett pris för föremålen i enlighet med vår uppdaterade prislista.

Pengarna betalas ut samma dag du accepterar vårt anbud.