Skapa bevakningar

Mors dag 2024 närmar sig – köp present på Tavex!

Publicerad av Mattias Söderström i kategori Artiklar 24.05.2024
Guldpris (XAU-SEK)
24804,30 SEK/oz
  
+ 657,50 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
314,48 SEK/oz
  
+ 11,09 SEK
En mamma som blir firad på mors dag 2024

Mors dag är en högtid som alltid firas sista söndagen i maj – men när och varför började vi fira mors dag och vilket datum är det mors dag 2024? Det har Tavex tagit reda på!

Vilket datum är det mors dag 2024?

Mors dag 2024 firas söndagen den 26 maj. Det är en dag då vi hyllar och uppmärksammar alla fantastiska mödrar.

Historien bakom mors dag

Mors dag började i USA år 1908. Anna Jarvis skapade dagen för att hedra sin mamma. Det första firandet var den 10 maj 1908 i en kyrka i West Virginia. Dagen blev snabbt populär. År 1914 gjorde president Wilson Mors dag till en officiell helgdag i USA. Nu firas Mors dag i många länder för att hylla alla mödrars kärlek och arbete.

I Sverige började man fira mors dag år 1919. Initiativet kom från Cecilia Bååth-Holmberg, som var inspirerad av firandet i USA. Hon ville skapa en dag för att hylla och uppskatta mödrar även i Sverige, och traditionen har fortsatt sedan dess. Mors dag firas den sista söndagen i maj varje år.

Unika mors dag 2024 gåvor – från smycken till guldtackor

Ett smycke är en populär present på mors dag. Många väljer att ge ett vackert halsband, armband eller örhängen, ofta med en personlig touch som gravyr eller ett särskilt betydelsefullt motiv.

Förutom smycken kan guldtackor vara en fantastisk present på mors dag. De är värdefulla och en bra investering för framtiden. Din mamma kommer att uppskatta en gåva som behåller sitt värde över tid. Hos Tavex kan du hitta guldtackor i olika storlekar.

En annan bra idé är att ge resevaluta i mors dag-present. Det är en praktisk gåva som gör det lättare för din mamma att njuta av sin nästa resa. Tavex har ett stort utbud av olika valutor, så du kan hitta den som passar bäst.

När är det mors dag 2024 i USA

I USA firas mors dag den andra söndagen i maj varje år. År 2024 infaller denna dag den 12 maj, då familjer samlas för att fira och uppskatta sina mödrar.

Mors dag 2024 närmar sig snabbt och det är dags att börja tänka på den perfekta presenten för att hylla alla fantastiska mödrar. Oavsett om du väljer ett vackert smycke, en värdefull guldtacka eller praktisk resevaluta, kan du hitta den perfekta gåvan hos Tavex. Låt oss tillsammans fira och uppmärksamma våra mödrar på denna speciella dag.

Vad planerar du att ge din mamma på mors dag? Kommentera gärna nedan och dela dina bästa presentidéer!

Comments

Guldpris (XAU-SEK)
24804,30 SEK/oz
  
+ 657,50 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
314,48 SEK/oz
  
+ 11,09 SEK

Läs också