Skapa bevakningar

Så säkrar du dig mot morgondagens instabilitet - Jüri Martin, Tavexgruppen

Publicerad av tavex i kategori Artiklar 11.12.2017
Guldpris (XAU-SEK)
25870,30 SEK/oz
  
+ 385,30 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
336,83 SEK/oz
  
+ 19,50 SEK

FÖRANKRA DIG INFÖR MORGONDAGEN

I vårt liv så kommer vi alla vid en punkt göra någon form av investering. Det kan vara utbildning, barn, möjligheten att lära sig nya saker, men också materiella värden såsom aktier, bostäder samt ädelmetaller och stenar. Därför, kan alla människor anse sig vara investerare – investerare, vars huvudmål är att investera deras resurser på ett sådant sätt att deras lönsamhet är maximerad över de nästkommande 20 åren.
Det är ingen hemlighet att valutorna som cirkulerar genom världens finansiella system inte är garanterade av något annat än tillit. I och med att både USD och EUR, såsom de flesta andra valutorna, inte har något garanterat äkta värde. Länder har skapat pengar av ingenting. Detta skapar en bild av värde, utan något äkta att backa upp det med. En liknande tendens är snarlik när det kommer till bostadspriser, vilket idag kommer till största del från emotionellt värde.
Å andra sidan, existerar det investeringar som en kan lägga mer tillit i och vars värde inte minskar på grund av motgångarna från ett företag eller en sektor, vilket är typiskt för aktier. En av dessa investeringsmöjligheter är guld. Det finns ett flertal anledningar till varför guld en kan lita på guld över andra tillgångar. Till att börja med så guld är inte virtuell, men äkta, för det att andra, så kan guld inte bli producerat från ingenting. Utöver detta så har guld lyckats med att behålla sitt värde i världen under samtliga finansiella kriser, vilket guld till investeringen med lägst risk.
Andra råvaror som existerar fysiskt som stål, salt, rent vatten och mat, har inga nackdelar mot guld i första anblick, utöver lagrandet och bevarandet av dessa produkter. Det är även viktigt att minnas att råvaror måste vara fysiskt närvarande och inte bara en impuls på en datorskärm, eller något få rader på ett pappersark med en stämpel.

 

GULD ÄR INGEN MAGISK LÖSNING 

Det är viktigt att poängtera ut att guld inte är en magisk lösning som kommer att rädda dig från alla dina problem. Guld kan bli jämförd med en livbåt. När det byggs ett nytt kryssningsfartyg så kommer ingen med största sannolikhet göra reklam för den genom att säga, ”Kom ombord,  vår båt har livbåtar, vilket utöver den vanliga pyrotekniska utrustningen, även har mat och rent vatten ombord!” På våra livbåtar så kan du utan tvekan spendera en vecka på Atlanten.” Allt en hör talas om är deras lyxiga restauranger, barer och klubbar som ligger i närheten av fullt utrustade gym, pooler och konserthallar. Tyvärr, så hjälper ingen av sakerna på denna lista mot kraftiga stormar eller kollision med isberg.
För bara lite mer än hundra år sedan, lärde sig samtliga personer ombord på Titanic detta. Tråkigt som det är, så är vår ekonomi sig lik än idag från den 14 april 1912, precis innan incidenten. Så att investera i guld är lika bekvämt som att sätta sig i en livbåt. Med lite ironi, så kan det vara ett alternativ att ta en sista flaska whiskey och njuta av era sista timmar istället. Sammanhanget här, om oklart, är att istället för att spendera era pengar på en tv, en dator, bil nummer tre, eller något av de andra sakerna en kan spendera pengar på, lägg en del av dem på guld. För även fast den inte görs lika mycket reklam för som tvn, eller datorn, så är det guldet som kommer vara din räddning.

 

SÅ HUR KAN DU FÖRANKRA DIG INFÖR MORGONDAGEN

Ta intresse i ekonomins svingar jorden över och nöj dig inte med ytliga svar. Ta din tid, koncentrera dig och försök ta dig till botten med samtliga problem. Låt inte andra ha inflytande på dig. Lyssna på experter, men ifrågasätt deras ord, speciellt ord från experter och specialister, vars löner eller välbefinnande beror på ditt val. Lita alltid främst på dina egna instinkter.

 

Guld – Det enda sättet att skydda dig själv från kriser och att behålla din köpkraft.

Guldpris (XAU-SEK)
25870,30 SEK/oz
  
+ 385,30 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
336,83 SEK/oz
  
+ 19,50 SEK

Läs också