Skapa bevakningar

Vilken guldprodukt är den rätta för dig?

Publicerad av Eirini Gkioni i kategori Artiklar 29.07.2022
Guldpris (XAU-SEK)
24804,30 SEK/oz
  
+ 659,80 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
314,48 SEK/oz
  
+ 10,96 SEK

Välj den rätta produkten

Har du bestämt dig för att köpa guld? Grattis! Du har du gjort ett ekonomiskt, hållbart investeringsval eftersom den begränsade mängden guld som finns i världen gör att guldet behåller sitt värde. Att veta vilken typ av guldprodukt som är värd att investera i kan vara svårt eftersom olika typer av produkter ger olika fördelar. Nedan går vi igenom de olika kategorier som finns och vad som skiljer produkterna åt.

Guldtackor och mynt
Guldtackor och många olika guldmynt är ett bra val om ditt syfte med ditt köp av guld är att göra en god investering. Det premiumpris som tillkommer utöver guldpriset, är ofta extra lågt på investeringstackor och investeringsmynt, vilket gör dem till optimala investeringsprodukter. Desto större guldtacka desto lägre blir dessutom premiumpriset, så passa på att investera i stor mängd guld på en gång! I Sverige har vi dessutom ingen moms på guldprodukter vilket gör att din investering blir extra förmånlig.

Samlingsmynt
Vissa mynt har även ett värde som överstiger värdet på myntets guldinnehåll. Vissa mynt präglas i begränsad upplaga, den begränsade kvantiteten gör att de får ett högre samlarvärde.  Andra historiska mynt har ett högt samlarvärde beroende på att olika motiv och har högre status hos samlare än andra mynt.

Verifiera att produkten är äkta

Det finns två olika sätt att köpa guld

  • Du kan köpa äkta guld hos oss på Tavex i en fysisk butik, på så sätt så kan du se och känna på guldet samt verifiera certifikat och liknande på plats. En av våra guldexperter hjälper dig mer än gärna på våra kontor på Smålandsgatan 9 och i Liljeholmens Galleria.
  • Du kan även köpa guld online, på vår hemsida Tavex.se. Alla våra samarbetspartners är godkända av London Bullion Market Association. Det är en oberoende förening som granskar alla partners som säljer guld. På så sätt så kan du som konsument alltid veta att guld du köper från Tavex är äkta.

Granska tillkommande kostnader och avgifter
När du köper guld är det viktigt att komma ihåg att det kan tillkomma kostnader och avgifter utöver produkten du köper. Är du säker på att du är medveten om den totala kostnaden för ditt köp? Om inte, se listan nedan.

  • I EU samt UK är det momsfritt att köpa guld, men i andra länder kan moms dock tillkomma. Om du köper guld i något annat land utanför EU och UK där moms på guld tillkommer, betalar du momsen till det landet du köper guldet i. Därför är viktigt att du har undersökt vad som gäller i landet din guldprodukt finns så att du vet vilka extra avgifter som tillkommer.
  • Många som förvarar guld hemma gör det på ett säkert ställe som i ett kassaskåp. När du har köpt ditt guld hos oss på Tavex är det en bra idé att bestämma hur du ska förvara dina guldprodukter på ett säkert sätt.
  • Utöver säker förvaring är en försäkring ofta något som många betraktar som nödvändigt när det gäller att förvara sitt guld, oavsett om man väljer att förvara det hemma eller hos en leverantör.

Köp ditt guld från en verifierad säljare

Det är viktigt att du köper ditt guld hos en verifierad leverantör. Tavex grundades 1991 och har sedan dess varit den ledande återförsäljaren av ädelmetaller och valuta i norra Europa, med 1.9 miljoner kunder årligen. Vi erbjuder guldprodukter för marknadsledande priser samt för låga avgifter. Du har alltid möjlighet att kontakta vår kundservice som finns redo för att svara på dina frågor, alternativt besök oss i någon av våra butiker. Vi finns alltid redo att hjälpa dig när du vill investera i guld. En investering som bokstavligt talat är värd sin vikt i guld!

Kontakta oss för mer information om investeringar!

💻 Tavex.se     📲  tavex@tavex.se     📞 08- 678 20 30
Instagram | Facebook | LinkedIn

 

 

 

 

 

 

Guldpris (XAU-SEK)
24804,30 SEK/oz
  
+ 659,80 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
314,48 SEK/oz
  
+ 10,96 SEK

Läs också