Skapa bevakningar

Vilket guldmynt är det vanligaste investeringsmyntet?

Publicerad av Karl Martin Karus i kategori Artiklar 22.11.2019
Guldpris (XAU-SEK)
24271,70 SEK/oz
  
- 196,40 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
306,34 SEK/oz
  
- 1,44 SEK

Har du någonsin undrat vilket guldmynt är det populäraste investeringsmyntet? Svaret på det är Krugerrand-myntet från Sydafrika.

Krugerranden från Sydafrika började präglas år 1967 av Rand Refinery och Sydafrikanska myntverket. Myntet introducerades som ett instrument för privat guldägande. Med över 60 miljoner uns sålda senaste 50 åren är det det mest handlade och ägda investeringsguldmyntet. (Källa:  http://www.randrefinery.com/products/)

Hur ser myntet ut?

Krugerranden får sitt namn från dels från efter Sydafrikanska republikens tidigare president Paul Kruger och dels från Rand som är Sydafrikas valuta.

Obversen avbildar den tidigare presidenten Paul Kruger som var en framträdande figur i Boernas motstånd mot Britterna.

På reversen avbildas Sydafrikas nationaldjur springbocken.

Vilket nominellt värde har Krugerranden?

Krugerranden har inget nominellt värde men är lagligt betalningsmedel i Sydafrika enligt lag från 1989. Krugerranden är det enda myntet som är lagligt betalningsmedal och enbart har finvikten av guld som ett präglat värde. Sydafrikanska centralbanken står som garant och köper in mynten till det aktuella guldpriset. (1)(2)

Varför bör jag överväga investering i Krugerrand?

Krugerranden är ett internationellt välkänt guldmynt med en likviditet som saknar motstycke, du kan nu köpa Krugerrand-mynten i Sverige hos Tavex AB till rekordlåga priser! Krugerrand guldmynten följer guldpriset; värdet är knutet till det aktuella guldpriset och beror huvudsakligen på finguldsinnehållet. Krugerranden är också slitstarka. Mynten är präglade av kronguld, vilket är guld med en renhet av 91.67% (22 karat). Resten av legeringen är koppar, som gör myntet hårdare och mer slitstarkt så att det är lätt att hantera. Sist men inte minst tjänar Krugerrand-mynten som ett skydd mot marknadsrisk.

Vilket guldmynt är det vanligaste investeringsmyntet?

Krugerrand investeringsmynt i silver lanserades år 2018. Silvermyntet präglas i obegränsad kvantitet baserad på efterfrågan på marknaden. Du kan nu även köpa Krugerrand-mynt i silver till rabatterade priser i Sverige hos Tavex AB!

_________________________________

Tavex AB erbjuder nu både Krugerrand i både guld och silver till rabatterade kampanjpriser!! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet.

Köp Krugerrand guldmynt för endast 2.79% över marknadspriset.
Köp Krugerrand silvermynt med mycket bra pris.

*erbjudandet gäller så långt lagret räcker*

_________________________________

(1) Källa: www.lbma.org.uk/assets/Alchemist/Alchemist_90/Alch90Collocott.pdf

(2) Källa: http://www.randrefinery.com/products/

Guldpris (XAU-SEK)
24271,70 SEK/oz
  
- 196,40 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
306,34 SEK/oz
  
- 1,44 SEK

Läs också