Skapa bevakningar

Presentguide till julen 2021

Publicerad av Karl Martin Karus i kategori Ädelmetaller på 08.11.2021
Guldpris (XAU-SEK)
16 416,99 SEK/oz
  
+ 120,57 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
211,83 SEK/oz
  
- 3,14 SEK

Välj en speciell julklapp som varar!

Tavex erbjuder ett brett sortiment av guld- och silvermynt i olika storlekar och prisklasser som mottagaren kommer att komma ihåg resten av livet.

Ett urval av produkter särskilt lämpade som presenter finns här nedan:

Svensk 20 kronor Oscar II guldmynt

20 kronor Oscar II guldmynt, en del av Sveriges mest värdefulla guldmynts-serie. De svenska 20 kronorna präglades först 1873 efter inrättandet av vad som skulle bli världens mest framgångsrika monetära överenskommelse baserade på guldets värde, Skandinaviska myntunionen. 20 kronors-myntet har ett stort historiskt värde, eftersom det var grunden till denna union, vilket inledde fyra decennier av välstånd, stabilitet och fred – en epok uttryckt i dessa hållbara 21,6 karats guldmynt.

1/10 oz Australisk Lunar Tigerns år 2022 Guldmynt

2022 är ett Tigerns år, som börjar den 1 februari 2022 och slutar den 31 januari 2023. Detta är Vattentigerns år.

Enligt den kinesiska mytologin fastställdes djurens ordning i den gamla månkalendern genom ett tävlingslopp över en flod. Traditionella berättare uppger att tigern, trots sin rädsla för vatten, använde hela sin styrka och var den tredje snabbaste att ta sig i land.

Legenden säger varje djur har inflytande på personligheten hos de som föds under deras ”välde”. Personer födda i Tigerns år är modiga och aktiva och älskar utmaningar och äventyr.

Dessa skickligt utarbetade guld- och silvermynt finns nu tillgängliga i en begränsad upplaga.

1 oz Österrikisk Philharmoniker Platinamynt

Den världskända österrikiska philharmonikern finns nu tillgänglig även i platina utöver guld och silver. Philharmonikern får sitt namn från den världsberömda orkerstern Wienerfilharmonikerna. Guldversionen av myntet tillhör de mest sålda mynten värlen över och är en favorit bland investerare i Europa, Japan och Nordamerika. Platinamyntet, som är nästan lika värdefullt, är ett utmärkt investeringsalternativ till guld.

1 oz James Bond Legacy Series 2021 silvermynt

Den första utgåvan i Perth Mints nya James Bond-serie – 2021 1oz Silvermynt i proof-kvalitet med svartvit färgsättning. Med det här myntet hedrar Australiens största silverproducent Perth Mint den framlidne skådespelaren Sir Sean Connery. Myntet beundras av James Bond-fans och samlare av film-memorabilia. Sean Connery var den första skådespelaren att göra rollen som James Bond på film. Sean Connery valdes till rollen som James Bond i filmen Dr. No av producenterna Cubby Broccoli och Harry Saltzman som år 1961 erhöll rättigheterna till Ian Fleming’s Bond-böcker. Connery’s kraftfulla framförande gjorde den karismatiske agenten 007 till en av filmvärldens mest igenkända figurer. För många fans är Connery den äkta James Bond.

1 oz Österrikisk Silver Philharmoniker

Europas mest sålda investeringssilvermynt, 1 oz Österrikiska Silver Philharmoniker. Hyllad för sin oklanderliga konstnärliga design, kvalitet och skönhet, det var det första lagliga betalningsmedelsilvermyntet i Europa som innehåller 1 uns 0,999 fint silver. Silver Philharmoniker-myntet, som först utgavs 2008 av ett av världens äldsta och mest kända myntverk, det österrikiska myntverket i Wien, kapslar in kärnan i Österrikes rika kultur och är lämpligt för investerare som uppskattar stil och sofistikering till ett överkomligt pris.

Som en långsiktig partner till det österrikiska myntverket och den största återförsäljaren i Skandinavien för österrikiska Silver Philharmoniker-mynt, kan Tavex erbjuda marknadsledande priser på dessa mynt.

En guidebok av Perth Mint: The World of Leading Bullion Coins Book

Köp guideboken ”The World of Leading Bullion Coins Book” av Perth Mint: En guide till investeringsguldmynt från Perth Mint och sex andra ledande myntverk, vacker presentation med hårdpärm. bländande fullfärgsfoton, perfekt gåva för guldintresserade.

1 oz Australisk Evig Kärlek Silvermynt

1 oz Australisk Evig Kärlek Silvermyntet med dess vackra design är en utmärkt gåva till din käraste som en symbol för varande tillgivenhet. Myntet är präglat i proof-kvalitet av 99.99% rent silver.

 

Kolla in alla våra presentprodukter här

Läs också