Skapa bevakningar

Topp 10 billiga länder att resa till i Europa 2024

Publicerad av Mattias Söderström i kategori Artiklar 15.05.2024
Guldpris (XAU-SEK)
24956,00 SEK/oz
  
+ 44,90 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
336,14 SEK/oz
  
+ 12,08 SEK
10 billiga länder att resa till 2024

Innehållsförteckning / Table of Contents

Planerar du en sommarresa på budget? Vi har tagit fram 10 billiga destinationer att resa till i sommar och förklarar fördelarna med att köpa resevaluta på Tavex!

Att resa behöver inte alltid vara dyrt, speciellt inte i Europa där det finns gott om destinationer som erbjuder fantastiska upplevelser utan att man nödvändigtvis behöver tömma hela plånboken. 

Oavsett om du är ute efter sol och strand, kultur och historia, eller bara vill uppleva nya maträtter, finns det flera billiga länder att resa till som inte alls behöver dra ned kvaliteten på din semester. Låt oss därför kika på listan vi har tagit fram över de 10 mest prisvärda länderna att besöka under sommaren 2024!

Köp valuta online

Köp valuta online på Tavex till marknadsledande kurser innan din resa för att undvika dyra uttagsautomater och dolda avgifter utomlands.

Du kan också besöka något av Tavex kontor för att köpa eller hämta din förbeställda valuta.

Här kan du se våra dagsaktuella kurser och köpa valuta direkt online:

Köp valuta här idag!

10 billiga länder att resa till i sommar

1. Bulgarien: Soliga stränder och kultur till “mini-priser” 

I Bulgarien fortsätter man att locka turister som söker både avkoppling och äventyr, mycket tack vare sina långa sandstränder och historiska platser, som världsarvsstaden Nesebăr.

Här sträcker sig pengarna långt, både när det gäller boende och utsökt lokal mat.

2. Rumänien: Rik historia utan att spräcka budgeten

Från Transsylvaniens häftiga landskap till Bukarests livliga kulturscen, erbjuder Rumänien allt ifrån en fascinerande historia till kultur, allt till mycket låga kostnader.

3. Ungern: Termalbad och gulasch för en billig slant.

Städer som Budapest är bland annat berömda för sina termalbad och sin arkitektur. Och med priser som är svåra att slå, är det lätt att unna sig lite extra här utan att oroa sig för budgeten.

4. Portugal: Charm och karaktär på en mindre budget

Portugal fortsätter att vara en favorit för de som söker soliga dagar vid Atlanten och charmiga städer som Lissabon och Porto, där priserna på mat och logi fortfarande är överraskande låga.

5. Slovakien: Berg och slott till bra priser

Slovakien är ett underbart land för naturälskare och historieentusiaster, där man bland annat kan njuta av både bergsvandringar och utforskande av slott utan att det kostar skjortan.

6. Tjeckien: Öl och barock till låga priser

Om du är en ölälskare är Tjeckien platsen att åka till. Landet erbjuder världsberömda ölsorter och storslagna barockstäder som Prag och Cesky Krumlov till låga priser. 

Här kan du läsa allt du bör veta om den Tjeckiska valutan och lite till!

7. Litauen: Baltisk skönhet på en mindre budget

Vilnius är känd för sin vackra gamla stad och Litauen är generellt en av de mest prisvärda baltiska länderna, perfekt för en budgetvänlig “getaway”.

8. Albanien: Medelhavsdrömmar till lägre priser

Albanien har fantastiska kustlinjer och antika ruiner som kan utforskas till en bråkdel av kostnaden jämfört med andra mer “populära” Medelhavsländer.

9. Nordmakedonien: Kulturella städer till låga kostnader

Upplev en blandning av kulturer och en historia som sträcker sig tillbaka till antiken i Nordmakedonien, allt till priser som gör att du kan stanna längre.

10. Polen: Kulturella rikedomar till förmånliga priser

Med sin rika historia, kultur och fantastiska mat är Polen ett land som förtjänar en plats på din bucket list. Från Warszawa till Krakow, dina pengar räcker längre här, vilket gör det till ett perfekt resmål för budgetresenärer.

Med sin rika historia, kultur och otroliga mat är Polen ett perfekt resmål för budgetresenärer. Krakow, som borde finnas på varje resenärs bucket list, erbjuder en fantastisk upplevelse där dina pengar räcker längre.

I Polen kan du hitta Tavex-kontor i 8 olika städer om du hellre vill växla pengar på plats.

Oavsett vilket av dessa billiga länder att resa till du väljer, kommer du garanterat hem med oförglömliga minnen utan att ha tömt plånboken. Har du egna tips eller erfarenheter från något av dessa länder? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan och hjälp andra resenärer att planera deras nästa äventyr!

Comments

Guldpris (XAU-SEK)
24956,00 SEK/oz
  
+ 44,90 SEK
Silverpris (XAG-SEK)
336,14 SEK/oz
  
+ 12,08 SEK

Läs också